Hokejisti Trenčína vyhrali v Žiline 4:0

06.12.2013 Celý región

Žilina 6. decembra (TASR) - Pod Dubňom sa od prvých sekúnd hral hokej typický pre mužstvá z dolných pozícií tabuľky. Oba tímy produkovali množstvo nepresností a len sporadicky ohrozovali súperovho brankára. Diváci videli celkovo päť presilových hier, ale ani v jednej si hráči nedokázali vypracovať súvislý tlak. Najväčšiu šancu v prvom dejstve mal v 14. minúte hosťujúci Hudec, ktorý sa po chybe žilinskej obrany dostal do samostatného úniku, ale zblízka minul Mikolášovu bránu.

Začiatok prostrednej časti sa niesol v podobnom duchu ako celá prvá tretina, ale od polovice duelu spustili hostia zdrvujúcu kanonádu a štyrmi gólmi prakticky rozhodli o osude stretnutia. Skóre otvoril po prihrávke Mikulu Troliga. O malú chvíľu rozohrali Trenčania akciu v presilovej hre, Mikula opäť v pozícii nahrávača našiel nekrytého Novajovského a ten nemal problém doklepnúť puk do siete. V 33. minúte žilinská obrana nechala medzi kruhmi voľného Nemčeka, ktorý z otočky tretíkrát prekonal Mikoláša. Tragikomédiu domácich v druhom dejstve zavŕšil Mikula a zvýšil na 4:0.

V záverečnej tretine sa zápas už len dohrával. Trenčania bez problémov kontrolovali priebeh duelu a domáci sa márne pokúšali streliť aspoň čestný gól. Najväčšiu možnosť mal v 49. minúte Tomas, ale jeho samostatný únik Lašák zlikvidoval. Hostia si tak v šesťbodovom zápase pripísali dôležité víťazstvo a svojmu dnešnému súperovi odskočili na rozdiel štyroch bodov.

Výsledok:
MsHK DOXXbet Žilina - Dukla Trenčín 0:4 (0:0, 0:4, 0:0)
Góly: 28. Troliga (O. Mikula, Čerešňák), 31. Novajovský (O. Mikula, T. Klíma), 33. F. Nemček (T. Klíma, M. Toman), 35. O. Mikula (Čerešňák, F. Nemček)
Vylúčení: 7:6 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Müllner, Bundil - Smerek, Snášel, 850 divákov

Žilina: Mikoláš - Rúfus, Šterbák, Ostrčil, Bajaník, Leško, Niník - A. Lipovský, Klouda, R. Tomas - D. Buc, Linet, T. Varga - Drevenák, Valášek, Kalla - F. Macejka, Schroner, Čavrk

Trenčín: J. Lašák - M. Nemčík, Bobček, Novajovský, Čerešňák, M. Habšuda, E. Bagin - Kútny, O. Rusnák, Komínek - O. Mikula, Troliga, T. Klíma - M. Toman, F. Nemček, Šišovský - D. Hudec, P. Stantien, Buliš


Hlasy po zápase
Róbert Kaláber, tréner Žiliny: "Chceli sme byť aktívni od začiatku stretnutia, bohužiaľ, hneď v prvých piatich minútach sme boli dvakrát vylúčení. Naša nedisciplinovanosť pokračovala aj naďalej, čo rozhodlo o prehre. V druhej časti sme pustili súpera niekoľkokrát do prečíslenia, čo využil. Momentálne mužstvo nie je psychicky tak dobre, aby za takého stavu so zápasom niečo urobili."

Milan Staš, tréner Trenčína: "Boli sme si vedomí, že domáci majú v nohách ťažký zápas proti dvadsiatke. Chceli sme byť od začiatku aktívni, ale nevytvorili sme si šance. Mali sme štyri presilové hry, ktoré sme však zahrali jalovo. Rozhodujúci náskok sme si vytvorili v druhej tretine, keď sme boli efektívni v streľbe. Za stavu 4:0 sme sa snažili už len dohrávať zápas. Prvé trojbodové víťazstvo ma teší, spokojný som tiež s nulou Jána Lašáka."


HK Poprad - HC Košice 0:3

Tradičné východoslovenské derby začali lepšie domáci, ale z optickej prevahy si nevypracovali vážnejšiu šancu. Smerom dopredu bol nebezpečnejší vicemajster z Košíc. Kamzíkom zatápala najmä dvojica Bartoš a Jokeľ. Najväčšiu príležitosť otvoriť skóre mali hostia počas presilovky. Hrnkovi chytil gól parádnym zákrokom Sidor a tak sa do šatní odchádzalo za bezgólového stavu. Po klaksóne zahádzali popradskí fanúšikovia ľadovú plochu plyšovými hračkami, ktoré spríjemnia vianočné sviatky chorým deťom v popradskej a kežmarskej nemocnici.

V druhej tretine sa hra viac otvorila a začal sa hrať útočnejší hokej. Po tom, čo sa nepresadil domáci Sýkora a po ňom Takáč, prebrali žezlo oceliari. Bezgólový stav pretrvával predovšetkým zásluhou brankára Sidora, ktorý v bráne pri príležitostiach Sojčíka či Hinďoša čaroval. Misky váh na košickú stranu naklonil po peknej individuálnej akcii Spilar, keď sa preštrikoval domácou obranou - 0:1. Po úvodnom góle bolo na ľade vidieť už len hráčov Košíc. Ich útočnú aktivitu korunoval v 38. minúte mladý Jokeľ, keď dorazil Bartošovu strelu - 0:2.

"Kamzíci" v tretej tretine vybehli na súpera s cieľom streliť kontaktný gól. Na hokejke ho mal Takáč, ale pred prázdnou bránou nespracoval puk. Zahrmieť mohlo na druhej strane, Konečného strela z prvej skončila na konštrukcii popradskej bránky. Vylúčenie domácich potrestal v 49. minúte Macejko, ktorý bol na konci kombinačnej akcie Hrnku so Sojčíkom. Poprad čestný úspech nezaznamenal, aj keď Paukovček mal k nemu veľmi blízko. V závere Popradčania prišli o svojho kapitána, ktorý sa po súboji s Bartošom zranil a zápas nedohral. Kamzíci hrali vo výhode o dvoch hráčov posledné dve minúty, a ani v nej sa nedokázali presadiť.



Výsledok:
HK Poprad - HC Košice 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
Góly: 31. Spilar (Cebák), 38. Jokeľ (P. Bartoš), 49. M. Macejko (Hrnka, Sojčík)
Vylúčení: 4:6 na 2 min, navyše: P. Bartoš (Košice) 5+DKZ za podrazenie, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Jonák, Stano - Tvrdoň, Výleta, 1874 divákov

Poprad: Sidor - Gaborčík, R. Suchý, Jáchym, Kurali, D. Brejčák, Makovský, Kasanický, M. Nagy - T. Sýkora, Štals, Lapšanský - Paločko, S. Takáč, A. Kroták - Drábek, Mlynarovič, Vaic - Gápa, L. Paukovček, Belluš

Košice: Hylák - Klouček, M. Macejko, Štrbák, Deyl, Šeda, Cebák, Kolba, Martin Chovan - Sojčík, Hrnka, Bicek - Jokeľ, P. Bartoš, Spilar - Hinďoš, Boltun, Matis - Češík, R. Konečný


Hlas po zápase
Vladimír Turan, asistent trénera Popradu: "V derby zápasoch rozhoduje momentálna forma a dnes ju mali lepšiu Košice. O všetkom rozhodla druhá tretina, kedy sme spravili dve hrubé individuálne chyby v obrannom pásme a dostali sme po nich dva góly. Súperovi mladí hráči zastúpili zranených. Naopak u nás, ak nedá gól prvý útok alebo Arne Kroták, mladší sa len vezú. Práve oni by mali v zápasoch hrať na vyššej úrovni, než ako to ukázali dnes. Absolutórium si zaslúži brankár Sidor, ktorý nás dnes podržal. Výsledok je spravodlivý." Anton Tomko, ttréner Košíc: "Do Popradu sme pricestovali v oklieštenej zostave. Prišli sme s mladíkmi, ktorí ukázali, že majú svoju kvalitu. Musím vyzdvihnúť náš taktický výkon, bolo tam nasadenie. O silných stránkach domácich sme vedeli a podarilo sa nám ich eliminovať. Podali sme poctivý výkon a víťazstvo je zaslúžené."


HK Nitra - HKM Zvolen 4:1

Už v 2. minúte stretnutia zazvonila na bráne hostí tyč, po strele Kováčika a v 4. minúte mohol otvoriť skóre domáci Lukáš Novák po prihrávke Stumpela, no tvrdou strelou prestrelil Šimkovu bránku. Gól napokon prišiel v 11. minúte, Lukáš Novák naservíroval puk pred bránku Stumpelovi a ten zblízka skóroval. V 13. minúte mohol znížiť Chovan, útočník Zvolena však v nájazde Kristana neprekonal. V závere prvej tretiny ešte Michal Novák napriahol od modrej, Šimko vyrazil puk pred seba a zlikvidoval aj Bajtekovu dorážku.

V polovici druhej časti zápasu poslal Ordzovenský skvelú prihrávku cez celú ľadovú plochu Tománkovi, ktorý samostatný nájazd zakončil bekhendovým blafákom - 2:0. O štyri minúty Stumpel spoza bránky našiel úplne voľného Tománka a ten strelou bez prípravy napálil iba do Šimka. Krátko na to Zvolenčan Ďaloga naservíroval puk Ťavodovi ten z prvej vypálil, ale Kristan výborným zákrokom udržal čisté konto. V 38. minúte skóroval opäť Tománek a zvýšil na 3:1. V 46. minúte Chrenko napádaním vzal puk Muchovi a osamotený pred Šimkom zavesil pod hornú žrdku - 4:0. O dve minúty hostia skorigovali výsledok, prihrávka spoza bránky našla Hertlovu hokejku a ten zblízka prekonal bezmocného Kristana - 4:1.

Výsledok
HK Nitra - HKM Zvolen 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)
Góly: 11. Stümpel (M. Novák, R. Tománek), 31. R. Tománek (Ordzovenský), 38. R. Tománek (L. Novák, Stümpel), 46. T. Chrenko - 49. J. Hertl (Brabenec, Juraško)
Vylúčení: 2:4 na 2 min, navyše: M. Kováčik (Nitra) 10 min za nešportové správanie, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Lokšík - Junek, Ševčík, 3399 divákov

Nitra: Kristan - D. Milo, Nádašdi, Ordzovenský, Ďurkech, Rais, M. Novák, Závodský - M. Kováčik, T. Chrenko, H. Ručkay - R. Tománek, Stümpel, L. Novák - Martin Segľa, M. Hamrák, Bajtek - Piačka, Kmeč, Pupák - Štumpf

Zvolen: M. Šimko - Juraško, L. Pokovič, J. Hertl, Hraško, Ťavoda, J. Mucha, Ďaloga, M. Pospíšil - P. Zuzin, Brabenec, Michal Chovan - V. Baláž, M. Jurík, Škvaridlo - Mančák, Bortňák, Čanky - Ľ. Zuzin, V. Fekiač, Síkela


Hlasy po zápase
Karol Kolečáni, asistent trénera Nitry: "Ďakujem fantastickým divákom, ktorí nás hnali dopredu, hráčom to dodávalo sily. Vytvorili sme si veľké množstvo príležitostí a pri lepšej realizácií mohol byť výsledok iný. Dnes sa všetci na štadióne zabavili a tešíme sa z víťazstva."

Július Šupler, tréner Zvolena: "Z našej strany to nebol dobrý zápas, robili sme veľa chýb, súper nás prestrieľal po každej stránke. Za dnešný výkon si zaslúži absolutórium iba Marek Šimko, ktorý vyriešil veľa príležitostí domácich. Nehrali sme disciplinovane, klúčoví hráči hrali veľmi individuálne. S výsledkom a hrou nie som spokojný. Obdivujem nitrianskych divákov, pri takejto podpore nemožno hrať zlý hokej."

MHC Mountfield Martin - HK 36 Skalica 2:1

V súboji ôsmeho tímu tabuľky so šiestym prevyšovali v prvej tretine obrany útoky, a tak sa veľmi nebolo na čo pozerať. Z nudného priebehu prvej dvadsaťminútovky stálo za zaznačenie len niekoľko akcií. V 3. minúte vyskúšal Lipovského dvakrát Themár. O tri minúty neskôr kontroval Mráz, Čech bol pripravený. V 10. minúte bol gólman hostí úspešný aj pri pokuse Novotného. Štyri minúty nato sa v tutovke po peknej kombinácii ocitol Themár, ale bránku hostí prestrelil. O minútu následne zneškodnil Čech tečovanú strelu Šáteka. Martin mal výhodu dvoch presiloviek, ale nič z nich nevyťažil.

V úvode druhej tretiny Martin nepotrestal ani dvojnásobné vylúčenie hráčov hostí, ktoré trvalo 57 sekúnd. V 28. minúte zastavila prudkú strelu Kozáka len žŕdka martinskej bránky. V 34. minúte z dobrej pozície mieril Kutálek vedľa. O minútu neskôr sa domáci zbytočne tešili, Milan Novák po porade s videorozhodocom neuznal gól Galamboša. Na Martin sa usmialo šťastie až v 37. minúte, keď Brcko strelou do protismeru prekonal inak dobre chytajúceho Lipovského - 1:0. V závere druhej časti si ešte brankár hostí poradil so šancami Markoviča a Fujeríka.

V 42. minúte ešte Rožník ohrozil Lipovského, ale potom domáci prestali hrať a hostia ich zaslúžene potrestali. So strelou Laža i dorážkou Školiaka si Čech v 44. minúte poradil, ale o tri minúty neskôr už bol bezmocný po blafáku Laža. V ďalších minútach sa hralo nadoraz a viackrát sa vyznamenali obaja brankári. O tesnom víťazstve domácich rozhodol svojím druhým gólom Brcko v 57. minúte. Nič na tom nezmenila ani 40-sekundová hra hostí bez brankára.

Výsledok:
MHC Mountfield Martin - HK 36 Skalica 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
Góly: 37. Brcko (Dírer), 57. Brcko (Dírer) - 47. Lažo (R. Školiak, L. Kozák)
Vylúčení: 2:7 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: M. Novák - Valach, M. Orolín, 2000 divákov

Martin: J. Čech - I. Ďatelinka, Pacalaj, A. Novotný, J. Perniš, Brcko, Tupý - Markovič, Galamboš, Vlach - Rožník, Fujerík, L. Klíma - Themár, Dírer, J. Cíger - Šugár, Jurášek, Fillo

Skalica: Lipovský - Vyrůbalík, L. Kozák, Mikéska, Trška, Krejčiřík, Srnec - Lažo, R. Školiak, Obdržálek - M. Kuľha, T. Mikúš, M. Sloboda - Kutálek, B. Mráz, Šátek - Jankovič, Stieler, R. Kropáč


Hlasy po zápase
Daniel Babka, tréner Martina: "Od začiatku sme neboli vo svojej koži. Chýbal nám lepší pohyb aj dôraz. Nepremenili sme viac dobrých šancí. V prvej tretine nám zväzovali ruky nevyužité presilovky. Našu súhru pri nich poznačila maródka, chýbali nám viacerí konštruktívni hráči. V tretej tretine sme začali brániť najtesnejšie víťazstvo staticky a hostia si vytvorili veľký tlak. O našom šťastnom víťazstve rozhodla veľká bojovnosť a netradičný strelec Brcko, pričom nás veľakrát podržal brankár Čech."

Andrej Výboh, tréner Skalice: "Zápas bol poznačený množstvom zbytočných faulov z našej strany, čím sme dali súperovi možnosť hrať veľa presiloviek. Chceli sme hrať útočný hokej. Pokiaľ sme boli v rovnovážnom stave, vychádzalo to. Najmä v tretej tretine sme si vytvorili veľa vyložených príležitostí, ktoré sme však nedokázali premeniť. Remíza by bola spravodlivejšia. Veľkou prekážkou nám bol martinský brankár Čech."


HC'05 B. Bystrica - ŠHK 37 Piešťany 4:6

V 25. min dianie na ľade vôbec nepripomínalo predchádzajúce vzájomné zápasy v sezóne, v ktorých sa vždy predlžovalo a Piešťanci trikrát zhodne zbierali dva body. Domáci viedli už 3:0, opraty držali pevne vo svojich rukách, hra sa im darila a na rozdiel od súpera ju okorenili aj gólmi. V 7. min Martin v presilovke zužitkoval nahrávku Heizera, v 8. min Macík zasa využil Lunterovu asistenciu a keď v 25. min Meland po skončení oslabenia okamžite zvýšil na rozdiel troch gólov, už sa objavila aj bezstarostnosť nad vývinom. Dlho netrvala, v 28. min Holovič najskôr trafil žŕdku a vzäpätí z polobrátky a z uhla zaskočil Melanda v bránke. Nad výsledkom sa odrazu objavil otáznik, a vôbec nemusel, keby v 27. min trafil Handlovský bombou nie žŕdku, ale sieť.

'Barani' mali lepší ťah na bránku, síce sa obliekli do čiernych dresov, ktoré ich pri premmiére na začiatku sezóny nepodržali, no proti 'havranom' nastal opak. V 32. min navyše v oslabení mal blízko k ďalšiemu gólu Handlovský, v 35. Chovan a v 39. min spálil tutovku White, keď brankár Tomek opäť rázne zakročil. V tretej tretine mohol spasiť hostí rýchly kontaktný gól a aj sa tak stalo, v 42. min opäť Holovič po vyhratom buly Lušnáka perfektne trafil z medzikružia pod žŕdku a úplne zmenil ovzdušie na štadióne. Pribudla jedna veľká neznáma, či domáci udržia stav, zveľadia ho, alebo stratia.

V 44. min pokračoval v gólovom ťažení trvajúcom už tretí zápas Heizer, bekhendom z ostrého uhla prekvapil Tomeka, no hostia sa päť zmobilizovali, v 49. min po pomerne nevinnej strele Filipa od modrej, keď Kalemba mal zakrytý výhľad. A dočkali sa aj vyrovnania, v 51. min Stupka využil zaváhanie brankára Kalembu a pohotovo zblízka vyrovnal. Rozhodnutie mal na hokejke v 55. min Hegyi, zahrmelo však na druhej strate a Holovič sa s prehľadom do takmer prázdnej bránky a po krásnom uvoľnení postaral hetrikom o dokonalý zvrat. V samom závere power play Bystričanov narušilo vylúčenie Hudeca a Lušňák deväť sekúnd pred koncom zvýraznil víťazstvo 'havranov' po dokonale zvládnutej tretej tretine.

Výsledok:
HC‘05 Banská Bystrica - ŠHK 37 Piešťany 4:6 (2:0, 1:1, 1:5)
Góly: 7. Martin (Heizer), 8. R. Macík (Lunter, Macháček), 25. Meland (Lunter, M. Hudec), 44. Heizer (White, Kadura) - 28. Holovič (Stupka), 42. Holovič (Lušňák), 49. R. Filip (Peško), 51. Stupka (Lušňák), 55. Holovič (Stupka), 60. Lušňák
Vylúčení: 4:4 na 2 min, navyše: M. Hudec (Banská Bystrica) 10 + DKZ za nešportové správanie, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: T. Orolín - R. Bednár, M. Smrek, 1135 divákov

Banská Bystrica: Kalemba - Martin, Saracino, Macháček, Bambúch, Meland, Rosandič, T. Devečka, Styk - White, Heizer, Kadura - R. Macík, M. Hudec, Lunter - Matúš Chovan, Zigo, Handlovský - Fajčák, D. Hegyi, Dolník

Piešťany: T. Tomek - Bučka, Cuník, Brňák, Biro, Drgoň, R. Filip, A. Hruška, Škadra - S. Saliji, Melichárek, V. Nemec - Lušňák, Holovič, Stupka - R. Lelkeš, Peško, J. Ručkay - Haring, Mišura, Románek

Hlasy po zápase
Vladimír Országh, tréner B. Bystrice: "Ťažko vysvetľovať obrat, veľmi nás mrzí táto prehra. Nešli hlavy, ani nohy, veľa maličkostí nás stálo zápas. Prvú plovicu sme mali veľmi dobrú, potom nastal nepochopiteľný útlm. Mužstvo sa malo rozdať, a nie takto dopadnúť. Začali sme veľmi dobre, rozohrali zápas podľa predstáv, boli sme aktívnejší, lepšie korčuľovali. A potom nastal útlm, prehrávali sme súboje, nepokrývali hráčov pred bránkou, množili sa chyby. Jednoznačne sme mali vyhrať, no prehrali sme si zápas sami, takéto niečo by sa nemalo stávať."

Roman Sýkora, asistent kouča Piešťan: "Proti Bystrici sme tohto roku dosiahli dobré výsledky a verili sme si, že budeme opäť bodovať. Začiatok zápasu sme opäť mali katastrofálny, prehrávali sme v druhej tretine už o tri góly, našťastie sme strelili aspoň gól. V tretej tretine nám súper ešte odskočil na dva góly, premiešali sme formácie, pomohli nám aj lacné góly, dôležitá však bola nesmierna bojovnosť. Takto otočiť zápas o niečom svedčí, namä o charaktere."

Marcel Holovič, piešťanský autor hetriku: "Podaril sa mi minulý rok proti Banskej Bystrici ešte v drese Skalice doma, spomenul som si naň vo chvíli, keď som strelil druhý gól, že by aj teraz mohol padnúť. Vyzeralo to pre nás tragicky, no otočili sme vývoj, bolo to aj o šťastí. V tretej tretine nám to začalo padať, pomohol nám kontaktný gól, naštartovali sme sa a bojovali až do konca. Doma hráme pred domácimi fanúšikmi zviazano, aspoň, že sa nám darí vonku."
 
1. HC Košice HC Košice     30 21 1 0 8 94 : 55 65
2. HK Nitra HK Nitra     30 17 2 5 6 101 : 62 60
3. HC 05 Banská Bystrica HC 05 Banská Bystrica     30 15 2 5 8 83 : 76 54
4. HK Poprad HK Poprad     30 13 3 3 11 91 : 82 48
5. ŠHK 37 Piešťany ŠHK 37 Piešťany     30 11 6 1 12 79 : 73 46
6. MHC Mountfield Martin MHC Mountfield Martin     30 9 6 2 13 64 : 81 41
7. HK 36 Skalica HK 36 Skalica     30 12 0 4 14 81 : 90 40
8. HK mesta Zvolen HK mesta Zvolen     29 9 3 5 12 70 : 75 38
9. Dukla Trenčín Dukla Trenčín     30 7 5 4 14 70 : 84 35
10. MsHK DOXXbet Žilina MsHK DOXXbet Žilina     30 9 1 2 18 78 : 101 31
11. HK Orange 20 HK Orange 20     19 3 4 2 10 39 : 71 19
 

Vyberte región